Manzana are a Finnish, female fronted rock/metal band, that have released four albums and toured Europe ten times, made hundreds of shows in Finland, performed on european festivals and made it on Finnish charts with two albums. Manzana has toured also China on May 2016 and October 2017. 5th album will be out on 2018 with tours in Finland, Baltics, Central-Europe and China.

Manzanas music is a post-modern combination of unique positive strength and in a true rock´n roll way, punk-like vocals on industrial metal sounds.

Singer Piritta is also a published author and known for her theatre works.

 

Manzana kuuluu Suomen naisvetoisten raskaampien bändien ehdottomaan kärkeen ja onkin kiertänyt viime vuosina lähinnä ulkomaita, niin kuin kentälle tyypilliseen tapaan kuuluu.

Manzana on julkaissut neljä levyä, joista kaksi on noussut Suomen viralliselle albumilistalle, tehnyt kymmenen Euroopan kiertuetta, satoja Suomen keikkoja, ulkomaisia festivaaleja, sekä vakuuttanut metal-, punk- ja rock- piireissä omaperäisellä ärhäkällä asenteellaan jo 12 vuotta. 2016 ja 2017 yhtye teki kiertueeet myös Kiinassa. Vuonna 2018  bändi julkaisee viidennen levynsä ja tekee kiertueet Suomessa, Keski-euroopassa, Baltiassa ja Kiinassa.

Bändin laulaja Piritta Lumous on tunnettu myös teatteritöistään sekä kirjailijana.

 

Line Up 2018 :

Piritta Lumous – Vocals, Lyrics

Henri Virsell – Guitar, Programming

Johannes Tolonen – Bass, Backing Vocals

Matti Auerkallio – Guitar, Backing Vocals

Tomi Ylönen – Drums

manzana-Press-Pic-1-1b

Top